میگو

فواید میگو

 

 

 

ميگو و سلامت

 

تحقيقات‌ و آزمايش‌ها نشان ‌مي‌دهد كه‌ رابطه‌ معكوسي‌ ميان‌ سلنيوم‌ و شيوع‌ سرطان‌ وجود دارد. يكي از فوايد ديگر میگو  خاصيت ضدسرطاني آن است.

ميگو به دليل دارا بودن عنصر سلنيوم و خاصيت ضداكسيدكنندگي در پيشگيري از سرطان مفيد است. سلنيوم دي.ان.اي را ترميم‌ مي‌كند و مانع‌ از آسيب‌ رساندن‌ به‌ سلول‌ها مي‌شود و از تكثير سلول‌هاي‌ سرطاني‌ جلوگيري‌ مي‌كند و ازمرگ‌ سلولي‌ مي‌كاهد.

سلنيوم دستگاه‌ ايمني‌ بدن‌ را براي‌ حذف ‌سلول‌هاي‌ فرسوده‌ و غيرعادي‌ تحريك‌ و با پيوستن‌به‌ قسمت‌ فعال‌ بسياري‌ از پروتئين‌ها مانند گلوتاتيون و پراكسيداز، خاصيت‌ضدسرطاني‌ پيدا مي‌كند.

ميگو به دليل دارا بودن عنصر سلنيوم در پيشگيري از آب مرواريد بسيار موثر است. همچنين مصرف مواد غذايي غني از سلنيوم مانند ميگو، منجر به درمان شوره سر و همچنين علايم لوپوس (بيماري سيستم ايمني است که در آن سلول‌هاي ايمني بدن بر ضد سلول‌هاي بدن فعال شده و منجر به عوارضي در بدن مي‌شوند) مي‌گردد.

کاهش عوارض آلودگي هوا بر سلامت افراد را از فوايد ديگر عنصر سلنيوم است و اين عنصر در سم‌زدايي فلزات بدن همچون آرسنيک و جيوه نقش دارد؛ به همين دليل است که مصرف ميگو به افراد ساکن در شهرهاي آلوده بسيار توصيهمی شود.

باتوجه به اينکه عنصر سلنيوم توليد اسپرم (سلول جنسي مردان) را نيز افزايش مي‌دهد؛ بنابراين استفاده از مواد غذايي حاوي اين عنصر در رفع اختلال ناباروري مردان که ناشي از کاهش توليد اسپرم باشد، موثر است.

پروفسور تامي‌جي در نهايت تاكيد مي‌كند: «ميگو يك منبع بسيار غني از ريزمغذي سلنيوم و ويتامين B12 است و مصرف آن به‌خصوص در افراد مبتلا به كم‌خوني و ریزش مو توصيه مي‌شود. يادآوري مي‌شود مبتلايان به بيماري نقرس بايد در مصرف ميگو احتياط كنند.»

براساس تحقيقات و بررسي‌هاي صورت گرفته به‌وسيله كارشناسان ميزان اسيدهاي چرب امگا3 در خون افراد مبتلا به افسردگي، كمتر از ميزان طبيعي است؛ به همين دليل مصرف ميگو تا حدودي در درمان و پيشگيري از افسردگي موثر است.

بر همين اساس، اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در ميگو، نقش ضدالتهابي داشته كه با مصرف آن مي‌توان از ابتلا به بيماري‌هاي التهابي، مانند ورم مفاصل و برونشيت مزمن پيشگيري كرده و علايم اين قبيل بيماري‌ها را كاهش داد.

در افراد مبتلا به سردردهاي ميگرني، دريافت منابع غذايي حاوي اسيدهاي چرب امگا3، در كاهش علايم و عوارض اين بيماري مفيد است. ميگو به علت دارا بودن مواد مغذي در پيشگيري و درمان آسم در دوران كودكي و در رژيم غذايي از ابتداي دوران كودكي موثر است.

متخصصان تغذيه معتقدند: «ضريب هوشي نوزاداني که مادران‌شان در دوران بارداري از مواد غذايي دريايي همچون ماهي و ميگو استفاده کنند بيش از ساير نوزادان است.

کودکاني كه مادران آنها در دوران بارداري به ميزان کافي از ماهي و ميگو استفاده كرده‌اند در 6 ماه اول تولد از نظر رفتاري و هوش حدود دو ماه از ساير همسالان خود جلوترند.»

مصرف ميگو در افراد مبتلا به ايذر از پيشرفت بيمارى‌ها جلوگيرى مي‌كند.اسيدهاى چرب غيراشباع موجود در ميگو نقش ضد التهابى دارد، در نتيجه با مصرف آن مي‌توان از ابتلا به بيمارى‌هاى التهابى مانند ورم مفاصل و برونشيت مزمن پيشگيرى كرد.

مصرف مداوم  ميگو ايمنى در برابر سه نوع سرطان خون را سبب مي‌شود.

ميزان سكته قلبي در افرادي كه مرتب ميگو مي‌خورند كمتر از كساني است كه ميگو نمي‌خورند و گوشت قرمز استفاده مي‌كنند. ميگو حافظه را تقويت مي‌كند و قدرت ذهني را بالا مي‌برد.

تمامي‌خوراكي‌هاي دريايي به شكل عام و ميگو به صورت خاص دستگاه دفاعي بدن را تقويت مي‌كنند. ميگو در بالا بردن مقاومت بدن، بهبود التهاب‌ها، بيماري‌هاي قلبي و مبارزه با سرطان كمك مي‌کند.

 

تغذیه میگو

یک گرم میگو یک کالری  دارد. همانطور که گفته شد، 85 گرم میگو، 85 کالری را تامین می کند، در حالی که 20 گرم پروتئین، کمتر از یک گرم کربوهیدرات و چربی، و 120 میلی گرم کلسترول نیز دارد. رنگدانه مایل به قرمز رنگی که در میگو است نشان دهنده، اسید چرب  امگا 3، و سایر مواد مغذی ارزشمند از جمله سلنیوم، ویتامین B12، فسفر و ویتامین D. می باشد .میگو منبع تغذیه خوبی جهت کاهش وزن می باشد.

 

8  فواید میگو:

  1. کاهش وزن و حفظ وزن

کالری موجود در میگو کم است در حالی که تعداد پروتئین و مواد مغذی کافی است. مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی و پروتئین به طور مداوم برای کاهش وزن همراه با حفظ توده بدنی سالم و بدون چربی توصیه می شود.

 

2.سلامت چشم

نشان داده است که آستاگزانتین در حفظ سلامت چشم، از جمله محافظت از شبکیه در برابر آسیب اکسیداتیو، به ویژه در برابر قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، نقش بسیار ارزشمندی دارد. داده های اولیه نشان می دهد که آستاگزانتین، همراه با سایر مواد مغذی، می تواند مشکلاتی را که بر مرکز چشم تأثیر می گذارد، بهبود بخشد.

 

3.استحکام استخوان

میگو و صدف حاوی فسفر و ویتامین D هستند. مواد مغذی موجود با کلسیم می‌توانند به تقویت استخوان‌ها کمک کنند و متعاقباً خطر شکستگی استخوان و پوکی استخوان را در آینده کاهش دهند.

 

  1. تقویت کننده خلق و خو و سلامت مغز

میگو حاوی تریپتوفان است که گمان می رود باعث تحریک هورمون بهبود دهنده خلق و خو به نام سروتونین می شود. ترکیبی از محتوای امگا 3 و ویتامین B12 میگو ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد، آن را تیز و هوشیار نگه دارد و از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری کند.

 

  1. دفع سرطان

خواص آنتی اکسیدانی قوی آستاگزانتین و اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است اثرات محافظتی و مهاری روی سرطان نشان دهد، بنابراین رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهد. و به طور جالبی فراتر از مصرف آن، محققان اکنون از میگو به عنوان وسیله ای برای کشف بینایی باورنکردنی آنها برای سرنخ هایی در تشخیص سرطان استفاده می کنند.

 

  1. محافظت از پوست

همراه با ضد آفتاب و سایر اقدامات احتیاطی محافظت از پوست، مکمل آستاگزانتین می تواند چین و چروک پوست را با بهبود خاصیت ارتجاعی پوست و ایجاد رطوبت پوست کاهش دهد. آستاگزانتین همچنین می تواند آسیب پوست ناشی از اشعه ماوراء بنفش (UV) را کاهش دهد و در نهایت خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد.

 

7.در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند

اگرچه محتوای کلسترول بالا باعث نگرانی در مورد مصرف میگو شده است، تحقیقات نشان می دهد که واقعاً هیچ ضرری در مصرف آن  وجود ندارد. در واقع، میگو به لطف محتوای اسیدهای چرب امگا 3 در واقع می تواند از بیماری قلبی محافظت کند، زیرا شواهد نشان داده است که مصرف میگو می تواند کلسترول LDL (یا “بد”) و تری گلیسیرید را کاهش دهد و در عین حال HDL (یا “خوب”) را افزایش دهد. کلسترول میگو همچنین اسیدهای چرب امگا 3 را تامین می کند که به دلیل نقش آن در سلامت قلب و خواص ضد التهابی مشهور است.

 

8.سلامت زنان

میگو می تواند یک ماده غذایی ضروری برای سلامت زنان باشد. نشان داده شده است که آستاگزانتین گرگرفتگی، درد مفاصل و بدخلقی را که اغلب در دوران یائسگی ظاهر می شود، کاهش می دهد. کمک اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است علائم سندرم پیش از قاعدگی، که به عنوان PMS نیز شناخته می شود، از جمله نوسانات خلقی، حساس شدن سینه ها، هوس های غذایی، خستگی، تحریک پذیری و افسردگی را کاهش دهد.

 

حقایق تغذیه ای میگو

کالری: 84.

چربی: 0.2 گرم

سدیم: 94.4 میلی گرم

کربوهیدرات: 0.2 گرم

فیبر: 0 گرم

شکر: 0 گرم

پروتئین: 20.4 گرم

فسفر: 201 میلی گرم

 

 

 

 

URL List

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *